Sociaal netwerk

Een detentie heeft invloed op de mensen in jouw omgeving. Het is moeilijk elkaar een tijd niet te zien. Soms ontstaan er ook praktische problemen door de detentie. Heeft jouw familie hulp nodig tijdens jouw detentie? Op de pagina Achterblijvers staat allerlei informatie voor jouw familie. Zij mogen ook contact met ons opnemen.

Heeft jouw familielid behoefte aan een luisterend oor tijdens jouw detentie? Vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland gaan bij familieleden op bezoek. Jouw familielid kan ook anoniem bellen, chatten of mailen met een vrijwilliger.

Bezoek kinderen

Een ouder in de gevangenis is moeilijk voor een kind. Justitie heeft verschillende mogelijkheden voor contact tussen ouder en kind. Voor meer informatie, neem contact op met jouw casemanager.

Via begeleiding van Stichting Exodus krijgen gedetineerden de kans hun kind vaker te zien. Kijk voor meer informatie op de website van Exodus.

Cadeautje voor je kind

Is jouw kind jarig? Via Gevangenenzorg Nederland is het mogelijk jouw kind te verrassen met een cadeautje. Je kunt het aanvragen via: 0800 - 331 05 68 (gratis).

Bezoek van een vrijwilliger

Vind je het fijn om bezoek te krijgen? Een vrijwilliger van Gevangenenzorg Nederland kan bij je op bezoek komen. Ze luisteren naar je als jij dat nodig hebt. Het bezoek van de vrijwilliger gaat niet af van de tijd voor familiebezoek. De gesprekken vinden plaats in een spreekkamer.

Interesse? Gevangenenzorg Nederland is te bereiken op 0800 - 331 05 68 (gratis).