DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met een DigiD regel je zaken op internet. Bijvoorbeeld bij je zorgverzekering, Belastingdienst of de gemeente.

In detentie is het handig om jouw DigiD gegevens te hebben. Zo kun je tijdens detentie al zaken regelen. Heb je geen DigiD of ben je je inloggegevens vergeten? Vraag dan een nieuwe aan.

Nieuwe DigiD aanvragen

Een DigiD vraag je aan op de website van DigiD. Daar staat het aanvraagformulier DigiD. Als je de stappen gevolgd hebt, krijg je binnen 3 werkdagen een brief. In deze brief staat een code waarmee je je DigiD moet activeren. Het Re-integratie Centrum (RIC) in de gevangenis heeft een speciale telefoon waarmee je dit kunt doen.

Let op: deze brief wordt verstuurd naar het adres waar je staat ingeschreven. Vraag iemand uit je netwerk om inloggegevens aan je door te geven.

SMS-code

Bij sommige websites heb je ook een SMS code van DigiD nodig om in te loggen. Het Re-integratie Centrum (RIC) in de gevangenis heeft een speciale telefoon waarop de SMS code kan binnenkomen. Vraag een RIC medewerker hiernaar.