Sociaal netwerk vergroten

Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? Of zoek je een maatje? Wil je graag je netwerk uitbreiden of meer activiteiten ondernemen? De verschillende mogelijkheden in Haarlem vind je hieronder. Kijk ook het filmpje van Haarlem Ontmoeten.  

Checklist: wat te regelen als je uit detentie komt

Maatje of een praatje

Vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas
Humanitas brengt iemand die zich eenzaam voelt in contact met een vrijwilliger. De vrijwilliger komt op bezoek voor een praatje of gaat samen met jou iets leuks doen.  Interesse? Kijk dan op de website.

Buurt- en huiskamers Haarlem Effect
Haarlem Effect heeft verschillende buurthuizen en huiskamers in Haarlem. Ben je op zoek naar meer contact en samen iets ondernemen? Of gewoon gezellig een kopje koffie drinken? Op de website van Haarlem Effect vind je de adressen en openingstijden.

Open Kantine Herstelacademie
Bij de Herstelacademie ben je op dinsdag- en vrijdagmiddag van harte welkom voor een bakje koffie en een gezellig samen zijn. Je kunt gewoon langskomen. Aanmelden is niet nodig. Interesse? Kijk dan op hun website voor tijden en locatie.

Altijd Contactlijn Haarlem
Wil je graag een praatje? Bel dan met de Altijd Contactlijn. De vrijwilligers van het Altijd Contactteam nemen de tijd voor jou. En als je vragen of problemen hebt, zoeken ze mee naar een oplossing. Je kunt de Altijd Contactlijn bellen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9-12 uur. Het telefoonnummer is 088 – 855 5195.

BUUV
Bij BUUV helpen Haarlemmers elkaar. Bijvoorbeeld als je graag een praatje wil. Of als je iemand nodig hebt die boodschappen voor je haalt of vervoer nodig hebt. Er is van alles mogelijk. Ook jij kan je hulp aanbieden op BUUV. Ben je bijvoorbeeld handig met computers? Of vind je het leuk een hond uit te laten? Meld dan je diensten aan. Zo maak je ook nog contact met mensen uit je buurt! Kijk op Buuv voor meer informatie.

Stem in de Stad Aanloopcentrum
Wil je graag mensen ontmoeten? Bij het aanloopcentrum van Stem in de Stad is iedereen welkom. Je kunt daar terecht voor een kopje koffie, of gewoon voor een praatje. Ook hebben ze regelmatig feestjes en leuke activiteiten. Voor tijden en programma kijk op de website.

Maatjes GGZ
Nieuwe mensen ontmoeten is soms helemaal niet zo makkelijk. Zeker niet als je je psychisch niet altijd goed voelt. Misschien is Maatjes GGZ iets voor jou. Je wordt gekoppeld aan een maatje. Iemand met wie je kan praten, maar ook leuke dingen mee kunt doen. Zoals samen ergens koffiedrinken, wandelen of naar de film. Jij en je maatje bepalen zelf wat jullie samen doen en hoe vaak. Als dit iets voor jou is, neem dan contact op via Maatjesggz@haarlemregio.nl. Of kijk op de website van het RIBW K/AM.

MEE & de Wering
Vrienden, buren en kennissen kunnen je helpen als je het moeilijk hebt. En je kan met ze lachen, praten of aan je hobby werken. Maar hoe vind je deze mensen? MEE & de Wering kijkt samen met jou wat je nodig hebt. Hoe je jouw vrije tijd in wilt vullen. En hoe je fijne mensen om je heen verzamelt. Kijk voor meer informatie op hun website.

Buurthuizen en wijkcentra

Haarlem heeft verschillende buurthuizen en wijkcentra. Hier is van alles te doen is. Kijk voor het aanbod in jouw wijk bij Stichting DOCK en Haarlem Effect.

Wil je weten welke activiteiten in jouw buurt worden georganiseerd? Kijk dan eens op Haarlem Ontmoet. Via de website meld je je aanmelden voor een activiteit.

Dagbesteding en vrijwilligerswerk

Dagbesteding is een goede manier om mensen te ontmoeten. Er zijn verschillende organisaties in Haarlem voor dagbesteding. Houd je van koken, fietsen repareren, meubels opknappen of tuinieren? In Haarlem is van alles te doen.

Wil je vrijwilliger worden? Kijk dan eens op de website van Buuv, Haarlem Effect en Haarlem Samen.

Sporten

Bewegen is gezond én een mooie manier om anderen te ontmoeten. In Haarlem zijn talloze sportverenigingen en sportscholen. Heb je een HaarlemPas? Dan kun je met korting sporten bij het sportfonds.

Sportfonds 18+
Sportfonds 18+ is voor Haarlemmers tussen de 18 en 50 jaar oud met een HaarlemPas. Via het Sportfonds kun je voor een klein bedrag allerlei sporten proberen. Wil je lid worden van een sportvereniging? Dan krijg je eenmalig 100 euro korting op het lidmaatschap. Interesse? Op de website van Sport Support staat meer informatie over de deelnemende sportverenigingen.

Sportfonds 50+
Ben je 50+ en zoek je een leuke sport? Met een HaarlemPas kun je verschillende sporten proberen. Word je lid van een vereniging die verbonden is aan Sportfonds 50+? Dan krijg je eenmalig een korting van 100 euro op je lidmaatschap. Kijk op Bewegen 50+ voor meer informatie.

Gratis sporten met de HaarlemPas
Als je 50 jaar of ouder bent, kun je bij deze sportverenigingen gratis sporten met de HaarlemPas:

  • Atletiekvereniging Haarlem: Hardlopen
  • Puk Haarlem: Jeu de Boules
  • Oranje zwart: Tafeltennis
  • LTC Hofgeest: Tennis
  • SV Kennemerrand: Sportief wandelen
  • De Gouden Gooi: Jeu de Boules

SportWerkt!
Heb je een Wajonguitkering of een bijstandsuitkering? Wil je bewegen en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan is SportWerkt! misschien iets voor jou. Drie dagdelen per week werk je met een groep aan een gezondere en actievere levensstijl. Daarnaast bereid je je voor op het vinden van (betaald) werk of een opleiding. Meer weten? Kijk dan op de website van MEE & de Wering.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Heb je te weinig inkomen voor sport- of muziekles voor je kinderen? Kinderen van mensen met een HaarlemPas kunnen gratis sporten of creatieve lessen volgen. Dit kan via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds wordt aangevraagd door een tussenpersoon. Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan contact met ons op.

Wandelherstelgroep
Vind je het leuk om buiten te wandelen en ondertussen te werken aan je herstel? Misschien is de wandelherstelgroep van de Herstelacademie iets voor jou.

Eerst drinken de deelnemers een kopje koffie en vertellen hoe het gaat. In een tweede uur wordt er gewandeld en een thema besproken. Je kunt je eigen ervaringen delen of nieuwe inzichten opdoen. De wandelherstelgroep geeft steun aan elkaar. Deelname aan de wandelherstelgroep is gratis. Op de website van de Herstelacademie kun je je aanmelden.  

(Samen) eten

Heb je zin om mensen te ontmoeten? Gewoon gezellig een hapje eten en kletsen? Dit zijn mogelijkheden in Haarlem:

De Tafel van Veel
Iedereen mag aanschuiven bij de Tafel van Veel. In verschillende restaurants in Haarlem worden de tafels bij elkaar geschoven. Je kunt voor maximaal 10 euro een daghap eten. Interesse? Kijk hier welke restaurants meedoen.

Stamtafels
In jouw buurt gezellig eten met je buurtgenoten? Bij de Stamtafels kun je samen lekker en gezond eten. Ook is er tijd voor een gesprek. Meer informatie vind je op de website.

Het Open Huis
Eén keer in de week kun je voor 5 euro eten bij het Open Huis in Schalkwijk. De ene week is dit op dinsdag en de andere week op woensdag. Er komen verschillende soorten bezoekers. Dus als je wilt aanschuiven, kijk dan op de website.

St. Antonius Kookt
Mensen die graag anderen willen ontmoeten, kunnen eten bij  St. Antonius Kookt. Elke dinsdag in de even weken wordt voor 5 euro een uitgebreid driegangendiner gekookt. Het vindt plaats bij het Aanloopcentrum op Nieuwe Groenmarkt 22 in Haarlem. Reserveren kan via info@antonius-gemeenschap.nl of via 06 - 33788675.

Eetvoorziening voor dak- en thuislozen
Op maandag, woensdag en vrijdag kunnen dak- en thuislozen gratis een maaltijd eten bij Stem in de Stad. Je kunt tussen 17:00 en 17:30 uur aanschuiven. Het adres in Nieuwe Groenmarkt 22 in Haarlem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente Haarlem
Gemeente Haarlem