Dagbesteding en werk

In Haarlem zijn verschillende organisaties voor dagbesteding. Hier ontmoet je andere mensen en ben je zinvol bezig. Soms kun je doorstromen naar betaald werk. Houd je van koken, fietsen repareren, werken in het groen of meubels opknappen? In Haarlem is van alles te doen.

Checklist: wat te regelen als je uit detentie komt

Dagbesteding via Waardevol Werk

In Haarlem wordt dagbesteding geregeld via Buurts Waardevol Werk. Op de website van Buurts vind je de verschillende organisaties die dagbesteding aanbieden.

Ook kun je terecht bij SportWerkt! van MEE & de Wering. Drie dagdelen per week werk je (in groepsverband) aan een gezondere en actievere levensstijl. Daarnaast bereid je je voor op het vinden van (betaald) werk of een opleiding. Kijk voor meer informatie op hun website.

Hulp nodig bij het vinden van dagbesteding? Wij kunnen je helpen. Of ga naar het Sociaal Wijkteam in jouw wijk.

Een bijstandsuitkering en weer werken?

Als je een bijstandsuitkering hebt, kijkt de gemeente of je aan het werk kan. Lukt het niet zelf werk te vinden? Dan kun je ook bij ons terecht. Wij werken samen met Agros. Agros helpt ex-gedetineerden bij het vinden van werk. Ook ondersteunen zij als je liever een opleiding wil doen. Neem contact op met ons op voor de mogelijkheden. Of vraag het aan je klantmanager.

Ook kun je terecht bij SportWerkt! van MEE & de Wering. Drie dagdelen per week werk je (in groepsverband) aan een gezondere en actievere levensstijl. Daarnaast bereid je je voor op het vinden van (betaald) werk of een opleiding. Kijk voor meer informatie op hun website.

Ben je zelfstandig ondernemer (ZZP’er)?

Er komt veel kijken bij ZZP’er zijn. Je moet werk vinden, je administratie goed bijhouden en jezelf goed verzekeren. De gemeente helpt ZZP’ers, bijvoorbeeld als je tijdelijk niet kan werken. Informatie voor zelfstandigen vind je op de website van de gemeente.

Wil je zelf op zoek naar werk?

  • Schrijf je in bij www.werk.nl van het UWV. Hier staan tips voor het zoeken naar werk en veel vacatures.
  • Neem contact op met het Werkgeverservicepunt. De medewerkers helpen bij het zoeken naar werk. Het adres is Zijlsingel 1. Je kunt ook bellen voor het maken van een afspraak op 088 – 50 19 191.
  • Maak een CV. Op internet staan verschillende voorbeelden. Kijk ook op www.werk.nl.
  • Schrijf je in bij verschillende uitzendbureaus, zoals Randstad, PDZ en Agros
  • Meld je aan bij online vacaturesites zoals Covebo, Monsterboard, Indeed en Nationale Vacaturebank
  • Bereid je sollicitatiegesprek goed voor.

Heb je meer begeleiding nodig bij het werken? Er zijn veel vormen van werken met ondersteuning. Organisaties die dit bieden zijn bijvoorbeeld Ecosol, Juttersgeluk of een kringloopwinkel. Als het goed gaat, kun je soms doorstromen naar betaald werk.

Weer aan het werk willen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De Herstelacademie organiseert daarom regelmatig de Informatieavond (vrijwilligers)werk. In de bijeenkomst wordt besproken wat jou helpt bij het zetten van de eerste stap naar werk. Maar ook hoe je aan het werk kunt blijven met je kwetsbaarheid. Deelname is gratis. Meer informatie over data en locatie vind je op de website van de Herstelacademie.

Gemeente Haarlem
Gemeente Haarlem