Wonen

Woont de gedetineerde alleen? Dan moet de huur doorbetaald worden. Als de gedetineerde zelf geen geld gespaard heeft, kan jij als achterblijver misschien helpen. Hulp nodig bij dingen regelen? Neem dan contact met ons op.
Lees voor meer informatie onze folder Trajectbegeleiding na detentie.

Samenwonend met de gedetineerde

Woon jij samen met de gedetineerde? En kun jij door de detentie van je partner de huur niet betalen? Dan kan de gemeente misschien helpen met Bijzondere Bijstand.

Gedetineerde geen eigen onderdak? Alvast inschrijven!

Het vinden van een eigen woning kan via de particuliere verhuur of via een sociale huurwoning. Particuliere verhuur is vaak heel duur. Voor een sociale huurwoning is de wachttijd lang. Toch kan het zin hebben om in te schrijven voor een sociale huurwoning. De gedetineerde bouwt dan alvast inschrijftijd op. Vanuit de gevangenis is het niet mogelijk je in te schrijven. Jij als achterblijver kan dit wel regelen voor de gedetineerde.

De sociale huurwoningen worden verhuurd via Woonservice. De inschrijving kost jaarlijks 10 euro.

In Haarlemmermeer gaat dit via Woningnet. De inschrijfkosten zijn 50 euro en daarna 8 euro per jaar.

Op zoek naar particuliere verhuur? Kijk dan op deze huisvestingskaart voor tips.

Gedetineerde wel eigen huisvesting? Huur betalen!

Heeft de gedetineerde eigen huisvesting? Dan moeten de huur en elektra doorbetaald worden. Gebeurt dit niet, dan bouwt de gedetineerde schuld op. In het ergste geval wordt de woning ontruimd.

Heeft de gedetineerde geen spaargeld? Dan kunnen achterblijvers misschien bijspringen. Neem contact op met de verhuurder hoe dit te regelen.